Sopar Alumni EPS 2018

7a Edició

 Descarregar Pdf

El passat divendres 18 de maig és va celebrar el 7è Sopar d’antics alumnes, professorat i PAS de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) al Restaurant El Mirador dels camps Elisis amb la presència de més de 80 persones entre antics alumnes, professorat, PAS i autoritats com ara el Sr. Ramon Roca, antic president del Consell Social de la UdL, el Sr. Carles Capdevila, vicerector de Personal Acadèmic de la UdL, el Sr. Josep M. Moragues, president de l'Associació d'Antics Alumnes i Amics de la UdL, el Sr. Josep Ramon Freixanet, director executiu de GFT, en representació de l’Associació d’Empreses de Tecnologia i Sistemes d’Informació de Lleida (AETI), Josep M. Baltasar, director de l'oficina de Caixa d'Enginyers de Lleida, Josep Clotet, antic gerent del Parc Científic i Tecnològic de Lleida i els degans/presidents dels diferents col·legis professionals:

- Sr. Ramon Grau, Degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida (CETILL)

- Sr. Miquel Conesa, Degà del Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya (COETIC)

- Sr. Eduard Martín, Degà del Col·legi d’Enginyers en Informàtica de Catalunya (COEINF)

- Sr. Jordi Virgili, Vicedegà Adjunt de les Terres de Ponent del Col·legi d’Enginyers en Informàtica de Catalunya (COEINF)

- Sr. Francesc Barberà, President del Col·legi d’Aparelladors i Aparelladores, Arquitectes Tècnics i Arquitectes Tècniques, Enginyers i Enginyeres d’Edificació de Lleida (CAATEELL)

- Sr. Jordi Masip, Secretari del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya – Demarcació de Lleida (COEIC)

Va inaugurar el sopar el director de l’EPS, Francesc Giné, que va emfatitzar la importància de l'increment substàncial, el passat curs, de les matriculacions en les titulacions de l’Escola, així com l'àmplia tasca que es duu a terme des del centre per mitigar la manca de vocacions tecnològiques entre el jovent i els problemes d’ocupabilitat que, en un futur, aquest fet pot generar a empreses de Lleida.

El director també va voler destacar l’esforç que s’està duent a terme des del centre en la internacionalització dels estudis, implementant un mapa de dobles graus i màsters amb diverses universitats estrangeres i, finalment, es va mostrar feliç i esperançat amb l’aposta per una nova oferta formativa de l’EPS concretada al nou Campus d'Igualada on s'implementen dos nous estudis de Grau el proper curs: el Grau en Tècniques d'Interacció Digital i de Computació i el Grau en Enginyeria en Organització Industrial i Logística. Així mateix, amb el Grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives que s'iniciarà a Lleida.

Com ja es habitual el sopar va servir de marc per al lliurament d’una sèrie de premis i distincions lligades a l’activitat i la vida de l’Escola.  En primer lloc es va realitzar el lliurament dels Premis EPS als alumnes amb els millors expedients acadèmics dels curs anterior en cadascuna de les titulacions impartides a l’Escola.

Els estudiants guardonats van ser:

- ÚRSULA BELTRAN MAURI, distinció al millor expedient del Grau en Arquitectura Tècnica. va rebre el premi de mans del Degà del Col·legi d’aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida, Sr. Francesc Barberà López, que en representació del col·legi li lliurarà un any de col·legiació gratuïta i un obsequi.

 

- PIOTR FRANCISZEK SZOLDRA, premi al millor expedient acadèmic del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica. Va rebre el premi de part del Sr. Ramon Grau Lanau, Degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, que en representació del col·legi li lliurarà un any de col·legiació gratuïta i un obsequi


 

- VÍCTOR CAVERO SOLANS, premi al millor expedient acadèmic del Grau en Enginyeria Mecànica. Va rebre el premi de part del Sr. Ramon Grau Lanau, Degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, que en representació del col·legi li lliurarà un any de col·legiació gratuïta i un obsequi

 

- EDUARD TORRES MONTIEL, premi al millor expedient acadèmic del Grau en Enginyeria Informàtica. Va rebre el premi de mans del Sr. Miquel Conesa i Pellicer, Degà del Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya, que en representació del col·legi li lliurarà un any de col·legiació gratuïta i un obsequi.

 

- SERGI VILA ALMENARA, millor expedient acadèmic del Màster en Enginyeria Informàtica. Va rebre el premi de mans del Sr. Eduard Martín Lineros, representant del  Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, que en representació del col·legi li lliurarà un any de col·legiació gratuïta i un obsequi.

- ALEJANDRO SOLANS BARÓ, millor expedient acadèmic del Màster en Enginyeria Industrial. Va rebre el premi de mans del Sr. Jordi Masip i Oronich, secretari del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya, demarcació de Lleida, que en representació del col·legi li lliurarà dos anys de col·legiació gratuïta i un obsequi.

Enhorabona a tots ells!

Posteriorment es va celebrar el lliurament del Premi AETI, que atorga l’Associació d’Empreses de Tecnologia i Sistemes d’Informació de Lleida i l’EPS. Va lliurar les distincions en nom de l’associació el Sr. Josep Ramon Freixanet. Aquesta setena edició del Premi AETI es dotà amb un premi de 1.800€ distribuïts en dos premis de 900€, un per grau i un altre pel màster.

Reunits els membres del jurat del premi AETI, el dia 8 de maig  de 2018, per decidir el Premi AETI al projecte millor treball Científic de les titulacions d’enginyeria Informàtica de l’EPS, es va acordat concedir els següents premis:

Premi AETI al Millor Treball Final del Grau en Enginyeria Informàtica dotat amb 900€:

 • Títol: CatSent: A catalan sentiment analysis website
 • Alumne: PAU BALAGUER LLAQUET
 • Director/s: Francesc Solsona i Ivan Teixidó

Premi AETI al millor projecte de Màster en Enginyeria Informàtica, dotat amb 900€. El jurat decideix donar dos premis ex-aequo dotats amb 450€ cadascun als següents treballs:

 • Títol: Modul d'optimització per a recursos del transport
 • Alumne: ADRIÀ VALL-LLAURA SALAS
 • Director/s: Josep Ll. Lérida i Antonio Llubes
 • Realitzat en la modalitat de Formació Dual a l'empresa Trota

 

 

 • Títol: Big Data for SME: Log centralization
 • Alumne: VITOR DA SILVA
 • Director/s: Francesc Giné i David Tapia
 • Realitzat en la modalitat de Formació Dual a l'empresa Lleida.net

 

Posteriorment es va dur a terme el lliurament del primer Premi Caixa d’Enginyers-EPS al millor Treball de Final de Grau/Màster de les  titulacions de l’Escola Politècnica Superior realitzades en l’àmbit de la mobilitat internacional amb una dotació de 1.000€. Va lliurar aquest premi en Josep M. Baltasar Tomàs, Director de la seu de Lleida de l’entitat.

El guanyador del 1r premi Caixa d’enginyers- EPS va ser en Pol Llagostera Blasco, que va cursar la doble titulació de Màster en Enginyeria informàtica i Computer Science amb el  Institut Teknologi Bandung (ITB) d’Indonèsia.

 

Després d’aquest primer reguitzell de premis, els assistents van gaudir del sopar.

La vetllada va continuar amb el lliurament de premis del II Open de Tennis EPS “Inspiring the Future” 2018 que va lliurar l’organitzador principal de la competició, Gabriel Pérez. A tots els participants assistents al sopar se’ls i va lliurar una dessuadora de l’EPS de record i es va atorgar una copa pr al segon classificat, el Sr. Joan Cabós i el premi al guanyador del II Open de Tennis EPS, el Sr. Adrià Mateo, que es va imposar en la final per un marcador ajustat de 5-7, 6-7 (4-10 al tiebreak).

Un cop finalitzat el sopar es va dur a terme el lliurament dels dos premis restants: el Premi Alumni EPS i la Distinció docent "Joan Gimbert".

En primer lloc es va atorgar el Premi Alumni EPS 2018 que van lliurar el Sr. Josep M. Moragues president Alumni UdL i  el Sr.  Joan Cabós Fabregat, guanyador del premi alumni EPS 2017 a la trajectòria professional.

El passat  9 de maig es va reunir el consell Alumni de l’EPS i es va decidir modificar les bases de les distincions Alumni, reduint de dos a una única distinció. Aquest jurat, un cop avaluades totes les candidatures finalistes, i va determinar el nom del candidat guanyador, que en aquesta quarta edició, ha estat en Jordi Calvís Arnó.

Jordi Calvís ha estat antic alumne de la 1a promoció d'Enginyeria Tècnica Industrial a l'Escola Politècnica Superior. L'any 2010 decideix muntar la seva pròpia empresa d'Enginyeria, KREUM, que neix com una empresa d'enginyeria inicialment integrada per un grup de 8 d’enginyers/eres amb experiència en el sector de la enginyeria i la consultoria.

KREUM evoluciona ràpidament dins el sector, especialitzant‐se en projectes de instal·lacions, en els que incorporem l’estalvi i la eficiència energètica. Ràpidament s’incorpora la divisió d’instal·lacions. Fa una aposta decidida per l’Estalvi i la Eficiència Energètica, i amb l'especialitzat en la redacció de: Projectes tècnics, auditories energètiques i estudis de viabilitat i Certificació energètica d’edificis, execució de Instal·lacions, disseny d’instal·lacions eficients, viables i mediambientalment sostenibles, disseny de plans d’integració d’energies renovables. (Biomassa, Foto‐tèrmiques, etc.), i disseny de plans de reducció d’emissions de CO2.

Actualment KREUM està present en el mercat dels Serveis Energètics, oferint als seus clients estudis de viabilitat i instal·lació de Plantes i Calderes de Biomassa, Energia Termo‐Solar, Fotovoltaica i autoconsum Fotovoltaic, Il·luminació industrial, vial i d’interiors, Plantes de Bio dièsel, etc. i compta amb una plantilla de 47 persones.

Posteriorment es va realitzar el lliurament de la Distinció a la Qualitat Docent EPS “Joan Gimbert” , en reconeixement a la tasca docent realitzada pel professorat de l’Escola.

Aquests premis porten el nom d’en Joan Gimbert, qui fou professor de l’EPS des de els seus inicis, i qui destacà per la seva dedicació a la docència i la innovació a l’aula per tal d’apropar les matemàtiques als seus alumne, i es preocupà especialment per mostrar-los les seves aplicacions en el camp de les enginyeries.

Els membres de la comissió avaluadora i aplicant la normativa de la distinció, acordar atorgar les següents mencions i la distinció, que van lliurar el expresident del Consell Social de la Universitat de Lleida Sr Ramon Roca, el Vicerector de professorat Sr. Carles Capdevila i el director de l’Escola Politècnica, Sr. Francesc Giné.

Els membres de la comissió avaluadora, reunits el 15 de maig del 2018 i aplicant la normativa de la distinció acorda atorgar les següents distincions:

- MENCIÓ A LA QUALITAT DOCENT PEL GRAU EN  ARQUITECTURA TÈCNICA A LA Sra. Maite Grau Montaña

- MENCIÓ A LA QUALITAT DOCENT PEL GRAU EN ENGINYERIA ELECTRÒNICA INDUSTRIAL I AUTOMÀTICA AL Sr. Tomàs Pallejà Cabré

- MENCIÓ A LA QUALITAT DOCENT PEL GRAU EN ENGINYERIA MECÀNICA A LA Sra. Rosa Gil Iranzo ( va recollir el Premi el Sr. Toni Granollers en el seu nom)


I Finalment , la DISTINCIÓ AL MILLOR DOCENT EPS DEL CURS 2014-15 PEL GRAU EN ENGINYERIA INFORMÀTICA va recaure en el Sr. Juan Manuel Gimeno Illa, que va agrair la distinció i va explicar emocionat que el secret per intentar ser un bon docent és estimar allò que fas i va confesar que ell estima i s'emociona amb la informàtica fet que provoca en l'alumnat que el vegin i trbin que és un bon docent.

 

Finalment es va dur a terme un acte d'homenatge al professorat de l'EPS que es jubila aquest curs acadèmic. Els professors homenatjats van ser el Sr. Josep Clotet i Sr. Joan Monyarch i el Sr. Carles Labèrnia, que no va poder assistir a l'acte.

El Sr. Francesc Giné va descriure breument la seva trajectòria i el Sr. Carles Capdevila, com a Vicerector de Personal Acadèmic de la UdL fa fer-los lliurament d'un detall commemoratiu.

Ja entrada la nit va concloure el 7è sopar d’Antics Alumnes, PDI i PAS de l’EPS amb un brindis en honor de tots els guardonats a la vetllada: Millors Expedients, Premi AETI , Distinció docent EPS ”Joan Gimbert” i Premi Alumni EPS, amb el desig d’un any ple de bones noticies per l’Escola i per tots els assistents. Així mateix, en Francesc Giné va acomiadar l’acte anunciant un obsequi per a tots els assistents: un exemplar del llibre fotogràfic que s’ha editat en commemoració del 25è aniversari de l’EPS.

   Darrera modificació: